I mitt luftslott

I mitt luftslott är en ärlig och självironisk berättarföreställning där självupplevda berättelser om jakten på kärlek varvas med låtar på finlandssvenska. Det handlar om nojorna, pirret och inte minst luftslottsbygget som Linas nätdejtande i Oslo förde med sig. Det handlar om att man är liten ibland, stor ibland, fulare ibland och finare ibland. Det handlar om att man vill bli hittad ibland, av nån som tycker att det är okej att man är både nojig och skojig.

LinaTeir1

Låtarna från berättarföreställningen har spelats in på skivan I mitt luftslott, som gavs ut i april 2012. Hör några av låtarna här.

Röster ur publiken om I mitt luftslott:

”Lina sjunger sjukt ärliga sånger med ögonglimt och självironi. Hjärtlig stämning. ”

”Det var en intim och mysig konsert där artisten bjöd helt på sig själv. Man kunde relatera till sig själv och man kände igen de flesta situationer och tankar. Kom på mig själv att om och om igen förundras över hur någon kan få ut dessa situationer och känslor i sångtexter och dessutom göra det komiskt men ändå tragiskt på samma gång.” 

”På ett sätt var konserten som terapi. Man är inte ensam om sina ibland låga tankar om sig själv och det är helt ok att man inte alltid är så glad och perfekt. Konserten stärkte på ett konstigt sätt lyssnarens självkänsla och det var skönt efteråt att veta att kanske man inte är så knäpp ändå fast man ibland tror att man är så mycket sämre än alla andra.”

Vasabladets recensent skrev om skivreleaseföreställningen 26.4 2013:

”Tiden blir inte lång, tvärtom är det ganska spännande att höra på Lina, men också smärtsamt. Igenkännande skratt från publiken avslöjar sinnesstämningarna. (…) Hon är en duktig musiker och drar ner applåderna med sitt kazoo-spel i ”Jävlas med fel kvinna”. Hon drar till med ”En glad polska i självförnekelsens tid”, men får inte så många ”Tjohej!” från publiken. Hon har tre fina musiker på scenen, som följer henne som skuggan. Kvällen är verkligen njutbar och ger mersmak.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s